Monday, May 27, 2013

kpop..pop..pop

Kpop? Hmm.. nak kena amik kesah ke? Isyhhh....dah la peminat tegar kpop no.1 kat rumah tu adik I yang bongsu, baru lepas PMR...takkanlah akak sulung yang dah masuk 30an ni pun nak minat benda yang sama? Sangat tak sesuaiii kau...(Hahaha...hinaan tahap antara dua darjat dah ni) Tapi, betul...kalau korang tanya kat I pasal kpop....paling2 pun knowledge I setakat Gangnam Style tu je lah....tapi itu kpop jugak ke?
 
Ok...nak jadi cerita....tv kat rumah rosak....boleh? TV lah kan? Tak tau ke I hantu TV? Berapa kali I kena denda dengan warden dulu sbb ponteng prep utk curi2 tengok tv? Berapa kali kena ketuk ketampi, berapa kali kena cuci pinggan...huhhh....mcm2 la I kena demi TV...gila takde TV? 
 
Tapi, nasib baik kan kita dah ada internet...nasib baik gak ada tonton...waahhhh....habis la segala mala criter melayu mak tengok padahal sblm ni mmg tak brp sudi nak layan pun...sampai abis semuanya dari A-Z mak tengok (nak ngomel sikit....apsal ada satu criter tu, lupa tajuk, cikgu tadika kat kampong siap pakai mekap kalah model nak buat fashion show....kot ye pun...agak2 la kan...tak real lansung...terganggu konsentrasi mak sbb mekap dia dah 3 inci punya tebal daaa...)
 
Dah abis criter melayu....nak layan mende plak ye? Sekali keluar la plak iklan kat tonton satu criter korea.......Nak tengok ke tak? Nak layan ke tak? Ahhhh....layan je lah...so, cobalah 1st episode (skrang ni dah 16 episode).....skali....best kau!!! Padan la adik I selalu gelak sorang2 bila tgk criter korea...hampeh tul...mak ketinggalan keretapi rupanya....meh nak promo sikit criter tu kat cni....

A Gentleman's Dignity

Kalau ikut promo...criter ni ala2 Sex In The City versi lelaki Korea....tapi, serius kelakar....funny in a stylo way...mmg la ada pasal cintan cintun...tapi dibuat dalam bentuk comedy....so kurang le tahap geli geleman menengoknya...and one of the actor, kononnya actor paling femes kat korea (the most bankable Korean actor) sanggup menurunkan darjatnya dari film star untuk berlakon tv series ni because of the good script. Tapi, pelakon ni mak dah book dulu hokay....hensem siottt!!!! Nottie plak tu....I likeee...
 
Jang Dong Gun as Kim Don Jin 
Ehhh...sekejap...kpop tu...yang nyanyi2 tu je ke atau termasuk gak criter2 tv ek? Suka hati mak aje kan? Isyhhh...tak kuasa la nak research....Janggg....oh...jang!!! Isyhhh...mcm tau2 yo plak dio ni, eden ni dari nogori sombilan kan? Elok bonar la namo ko tu jang oiii.... :)

No comments:

Post a Comment